11 Mart 2012 Pazar

Zarif Haykırışlar Yeni Okuma Düzenine Geçiyor!




21 ay önce, 7 Temmuz 2010’da Gülhane Parkı’nda başladı yolculuğumuz. Zarifoğlu’nun “Parka dolalım / Park bizi alır önce / Seyrimizden bir sabah kazanır” dizelerini anımsatan çağrıya onlarca genç yanıt verdi ve Gülhane Parkı Zarifoğlu sevenlerle doldu o gün.

Takip eden on bir ay boyunca Türkiye’nin dört bir yanındaki Zarifoğlu okurları her ayın yedis inde bir araya gelmeye başladılar. Hatta bu çağrı Türkiye sınırlarını aştı, Avrupa’da da yankı buldu. Binlerce genç bir araya gelip Zarifoğlu’nu şiirleriyle andılar her ay.

Sonra dedik ki; neden sadece Zarifoğlu ile sınırlı kalsın ki bu hareket? Okumalarımızı Müslüman Şahsiyetler okumalarına dönüştürdük. Bu hâl üzere ilk okuma yine Gülhane Parkı’nda, Temmuz 2011’de yapıldı. Bu sefer gençler Aliya İzzetbegoviç, İsmet Özel, Atasoy Müftüoğlu, Erdem Bayazıt, Sezai Karakoç, Mustafa Kutlu gibi birçok büyüğümüzün kitaplarıyla geldiler programa. Bu tarihten sonra çağrımız daha büyük yankı buldu ve Türkiye’de 45’ten fazla şehirde Zarif Haykırışlar etkinliği düzenlendi. Bunun yanında Tayvan’dan Amerika’ya kadar 9 farklı ülkede de Zarif Haykırışlar gerçekleştirdi genç arkadaşlar.

Biz gerek aldığımız yorumlara ve eleştirilere, gerek kendi istişarelerimize dayanarak, etkinlikte ikinci bir değişikliğe gidiyoruz şimdi. Etkinlik bu hali ile yine birçok çevrenin beğenisini kazanıyor fakat gerek bize yüklediği ağırlık, gerekse etkinlik halkasının genişlemesi ile birlikte duyduğumuz yeterli verimi alalama hissi bizi etkinliğin işleyişi konusunda birtakım değişiklikler yapmaya itti.

Etkinlikle ilgili tüm konuları ele alıp, önümüzdeki günlerde bütün bu olacak değişikliklerle ilgili bir duyuru yayınlayacağız. Fakat şimdilik belli olan birkaç ana noktayı burada belirtmek istiyoruz; Bundan böyle her ayı bir yazara ayıracağız. Yani her ay bir Müslümanın kitaplarını okuyacağız ve üzerine konuşacağız. Ayrıca mümkün olduğu kadar bu kişi ile ilgili bilgilendirmeler yapacağız. Bu noktada her şehirde bulunan temsilcilerimiz bize yardımcı olacak. Temsilcilerden, sırtımızdaki yükü bir nebze azaltmalarını isteyeceğiz ve sorumluluk paylaşımında bulunacağız.

Şu aşamada fikirsel veya fiziksel anlamda bize yardımcı olabilecek tüm arkadaşlardan bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz. Siz de kendi şehrinizde, kampüsünüzde, okulunuzda, kasabanızda arkadaşlarınızla bir araya gelip bu büyük halkanın bir parçası haline gelebilirsiniz.

7 Nisan 2012’de 22. kez ve bu sefer yepyeni bir içerikle buluşmak duasıyla!

Zarif Haykırışlar – Bir Kitap Okuma Eylemi | www.facebook.com/zarifhaykirislar

Mavera Gençlik Hareketi
www.facebook.com/maveragenclikhareketi
maveragenclikhareketi@gmail.com