1 Aralık 2010 Çarşamba

Wikileaks kıraathanesinde bira içerken Haydarpaşa'dan konuşmak

Son günlerde tüm dünya gibi Türkiye’nin de gözü Wikileaks adlı internet sitesinde. Bir zamandır Afganistan ve Irak savaşlarıyla ilgili ABD’nin gizli belgelerini gün yüzüne çıkaran site, şimdi de ABD ile diğer ülkeler arasındaki yazışmalardan oluşan yüz binlerce dosyayı gün yüzüne çıkarıyor.

Tabi ki Türkiye hakkındaki belgeler bizi yakından ilgilendiriyor. Zaten Ankara’dan yapılmış 8 bin civarında yazışmanın açıklanacağı söyleniyor. Bu da ABD yönetiminin Ankara’yı ne kadar yakından izlediğinin belgesi…

Kendi düşünceme geleyim; Türkiye hakkında yayınlanan belgeler aslında az çok tüm halkımızın haberdar olduğu şeyler. Örneğin ABD’nin Türkiye dış politikasından rahatsız olduğunu, sivil yönetimin askeri yönetim üzerinde etkili olmaya başladığını ve İsrail’in bundan rahatsızlık duyduğunu, Ordu’nun eline geçen her fırsatta darbe yapmak istediğini, Azerbaycan yönetiminin Türkiye ile görünürdeki kadar iyi ilişkiler içerisinde olmadığını bilen birçok vatandaş bulabiliriz. Bunun için bir kahvehaneye girip muhabbetleri dinlemek yeterlidir… Kısaca, iç politika adına bu yumurtadan bir sürpriz çıkmamıştır şu ana kadar.

Yazının devamı için: http://www.eshaber.tv/wikileaks-kiraathanesinde-bira-icerken-haydarpasadan-konusmak-makale,64.html

Hiç yorum yok: